ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ

(ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.)

Αριθμός Δικαστικής Αποφάσεως 1290/2006

Δομοκού και Ζαχία 1, Αθήναι TK. 10445

Αθήναι 8/7/2017

Αρ. πρωτ.: 100/119

Τηλ.: 2155256740

www.ellinais.gr

Ηλεκτρονική δ/νση:

ellinais2014@gmail.com

ΘΕΜΑTΑ: 1) Αναφορές τρίτων για το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ

                    2) Απόψεις ομιλητών καλεσμένων του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ

1) Αναφορές τρίτων για το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ

Λαμβανομένου υπόψη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ‘’εργαλεία’’ επικοινωνίας που από τον χρήστη τους εξαρτάται τόσο η ωφελιμότητά τους όσο και η βλαπτικότητά τους, κρίνεται σκόπιμο να γίνει η ακόλουθη διασαφήνιση.

Επειδή πρόσφατα παρατηρήθηκε το φαινόμενο, πρώην μέλος του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ., διαγραμμένο από το Σωματείο την 4 ΜΑΡ 2015, μέσω του Facebook,, να καταφαίνεται με λεκτικούς χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν στο ύφος του Σωματείου, κατά άλλων προσώπων και συγχρόνως να δημιουργεί την εντύπωση ότι το ύφος της γραφής του απηχεί του ύφους και των απόψεων του Σωματείου, διευκρινίζεται ρητά, ότι μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, με αναφορά των ιδιοτήτων τους, δύνανται να αναφέρονται σε αυτό, πράγμα το οποίο συνηθίζουν να πράττουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, αποφεύγοντας συστηματικά τους ατέρμονες διαλόγους που μέσω των ανταπαντήσεων (οποιουδήποτε θιγόμενου θέματος) οξύνονται και καταλήγουν σε αντεγκλήσεις υβριστικού περιεχομένου.

2) Απόψεις ομιλητών καλεσμένων του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ

Όπως είναι γνωστό το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ εκ του καταστατικού του αποσκοπεί στην άσκηση της λατρείας και τη διάδοση της θρησκείας των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της επίτευξης του ως άνω σκοπού διοργανώνει ομιλίες καλώντας εισηγητές διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων οι οποίοι αναπτύσσουν τα θέματά τους αναλόγως του γνωστικού τους αντικειμένου, των προσωπικών τους γνώσεων, των βιβλιογραφικών τους πηγών κ.λπ. Συνεπώς στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας και του πλουραλισμού των ιδεών δεν αποκλείεται για το ίδιο θέμα να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από δύο ή περισσότερους εισηγητές.

Το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ διευκρινίζει ότι δεν υποχρεούται να υιοθετεί τις απόψεις των ομιλητών αλλά να τους παραχωρεί το βήμα για να τις εκθέτουν. Εξ άλλου το κοινό των συμμετεχόντων το οποίο παρακολουθεί την εισήγηση, διάλεξη ή σεμινάριο, κατά τρόπο διαδραστικό (εκφράζοντας απόψεις και παρατηρήσεις) έχει την πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα να ξεχωρίζει εκείνο το οποίο θεωρεί ορθότερο.

Ο Εντεταλμένος Δημοσίων Σχέσεων

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.