ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή ερώτημα που δεχθήκαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον κύριο Γ. Σ. (με πλήρες ονοματεπώνυμο), δημοσιεύουμε την σχετική απάντηση για τον λόγο ό,τι το ίδιο ερώτημα, μπορεί να έχει απασχολήσει κι άλλους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθεί το ερώτημα του κ. Γ.Σ. και η απάντηση του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. :

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣOΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣOΝΙΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΣOΝΟΙ ΣΤO ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κύριε Γ.Σ.

ως προς το πρώτο ερώτημά σας σχετικά με το τι πρεσβεύουμε για τους Μασόνους και την Μασονία, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα σας διαφωτίσει η απάντησή μας λαμβανομένου υπόψη ότι σε συλλογικό επίπεδο, ήτοι ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ, δεν πιστεύουμε ούτε κάτι το θετικό ούτε κάτι το αρνητικό για τους Τέκτονες και την Μασονία κι αυτό διότι οι σκοποί του Διοικητικού και του Ιερατικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ είναι σαφείς και ξεκάθαροι ως προς τις δραστηριότητες τις οποίες επιτελεί και οι οποίες συνοψίζονται στην ανάδειξη της ελληνικής Κοσμοθέασης όπως αυτή κληροδοτήθηκε σε μας απ` τους προγόνους μας, μέσω των διασωθέντων γραπτών κειμένων της Ελληνικής Γραμματείας.

Κατ` επέκταση (ως προς το δεύτερο ερώτημά σας), δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν Μασόνοι, ανάμεσα στους φίλους, επισκέπτες ή καλεσμένους ομιλητές οι οποίοι συμμετέχουν στις ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται απ` το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. διότι εξ αντικειμένου το ζήτημα αυτό δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα του Σωματείου.

Εν κατακλείδι και επειδή δεν έχουμε λόγους να το διερευνάμε, αν υπάρχουν Μασόνοι στο ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, μπορεί να υπάρχουν, όπως μπορεί να υπάρχουν και σε οποιονδήποτε συλλογικό φορέα, πολιτιστικό ή και επαγγελματικό αρκεί να μην εκδηλώνουν συμπεριφορές αντίθετες εξ αυτών που επιτρέπονται εκ του καταστατικού και της δεοντολογίας του ΙΕΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Για το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ

Ο Εντεταλμένος Δημοσίων Σχέσεων

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Οικονομολόγος –Κοινωνιολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.