ΕΟΡΤΗ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗΣ 22 ΔΕΚ 2018

Με την συμμετοχή των οικογενειών μελών και φίλων του σωματείου εορτάσαμε την Ειρεσιώνη. Έγινε στολισμός της Ειρεσιώνης και ακολούθησε ομλία του προέδρου, τελετή καθώς και μοίρασμα δώρων στα παιδιά.  Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη εύχοντε σε όλους καλές εορτές και εποικοδομητικό νέο έτος.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΕΟΡΤΗ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗΣ 22 ΔΕΚ 2018

 1. Σπύρος Γκολφινόπουλος Σχολιάστε

  Από όσα αναφέρατε, δεν νομίζω ότι τεκμαίρεται «αντιδάνειο» χριστουγεννιάτικου δέντρου το οποίο, έπειτα από διελκυστίνδες αιώνων, εισήγαγε τελικά ο Οθων στη χώρα «καταγωγής» του…!!!

  Φοβάμαι ότι ίσως πρέπει να δείχνουμε περισσότερη αυτοσυγκράτηση και αντικειμενικότητα στην ανάλυση γεγονότων. Τα χριστούγεννα είναι χριστιανική γιορτή που συμπίπτει με τη χειμερινή ισημερία… Η χειμερινή ισημερία, ανεπηρέαστη από θρησκείες και δοξασίες, συμπίπτει με το τελευταίο 10ήμερο του Δεκεμβρίου – Λογικό είναι λοιπόν, τόσο οι αρχαίοι Ελληνες, όσο και οι Σύροι, οι Λεττονοί, οι Σάξωνεςς και δεν ξέρω ποιος άλλος, να υποδέχονταν με τρόπους συναφείς την έλευση της χειμερινής ισημερίας, μια και η διάρκεια ημέρας και νύχτας, καθώς και η μεταβολή του καιρού, σχετίζονται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, κατ’ εξοχήν δραστηριότητες των Αρχαίων…

  Επομένως, αν υπάρχει μια αμυδρή συνάφεια, οι Ελληνες δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστωθούμε ΚΑΙ την «εφεύρεση» του χριστουγεννιάτικου δέντρου, εάν δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για κάτι τέτοιο – Δεν το έχουμε και ανάγκη, νομίζω…

  Ευχαριστώ…

  • ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ Συντάκτης άρθρουΣχολιάστε

   Στο ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. κάθε χρόνο εορτάζουμε την Ειρεσιώνη, πανάρχαια ελληνική εορτή. Στο άρθρο δεν γίνεται κανένας λόγος για χριστουγεννιάτικα δένδρα, χειμερινό ηλιοστάσιο εορτές άλλων θρησκειών ή λαών. Όλα όσα γράφετε αποτελούν δικές σας σκέψεις και συνειρμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *