Επιστολή της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας στην υπουργό πολιτισμού

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ grplk@culture.gr

Α) Υπουργό κυρία Λίνα Μενδώνη

B) Tμήμα Τύπου, Επικοινωνίας και Προβολής

AΠΟ:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΤΗΡΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ‘’ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ’’

(Απόφαση ΥΠΕΘ/Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης αρ. πρωτ.: 10758/ΘΙ 3-7-19 ΑΔΑ: Ω38Θ4653ΠΣ-ΞΣΘ)

Ζαχία 1, β΄ όροφος, Πλατεία Αττικής 10440 Αθήνα)

Τηλ. : 6977225644, 6945724170, 6977860906

Α.Α. 316/7/2/24

ΘΕΜΑ: Εταιρεία ΝΕΤFLIX και Αλέξανδρος ο Γ’

Αξιότιμη κυρία Μενδώνη.

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να θίξουμε ένα ζήτημα που εκ του περιεχομένου του προσβάλλει την μνήμη νεκρού κατά τρόπο κακόβουλης εξύβρισης ή συκοφαντικής δυσφήμησης συνδυαστικά των άρθρων του ποινικού Κώδικα 361, 362, 363 του Ν. 4619/1-7-2019.

Η εν λόγω παράνομη πράξη τελέστηκε και τελείται δημόσια από την αμερικάνικη εταιρεία ΝΕTFLIX και αφορά στην μνήμη του Αλέξανδρου του Γ΄ γιο του Φιλίππου του Β΄.

Η NETFLIX, εταιρεία παροχής συνδρομητικών διαδικτυακών τηλεοπτικών υπηρεσιών με αριθμό χρηστών 137 εκατομμυρίων παγκοσμίως, διαδίδει ντοκιμαντέρ κάθε άλλο παρά πραγματικό (Όπως γνωρίζετε εξ ορισμού η λέξη ‘’ντοκιμαντέρ’’ σημαίνει κινηματογραφική ταινία που οφείλει να πραγματεύεται ιστορικά πραγματικά περιστατικά με αποδεικτικά στοιχεία). Αντιθέτως το εν λόγω ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘’Μέγας Αλέξανδρος η γέννηση ενός Θεού’’ εκτός από την πλειάδα των ανιστόρητων στοιχείων της εκστρατείας, παρουσιάζει επιπλέον τον Αλέξανδρο Γ΄ ως ομοφυλόφιλο.

Αξιότιμη Υπουργός, το ιστορικό ντοκιμαντέρ, ιστορικό μυθιστόρημα και οτιδήποτε φέρει ως πρώτο συνθετικό τον χαρακτηρισμό ‘’Ιστορικό’’ οφείλει εξ ορισμού να παρουσιάζει στοιχεία βασισμένα σε ιστορικά πραγματικά περιστατικά με διάνθηση διαλόγων ή σκηνών της υποκειμενικής χροιά του σεναριογράφου ή συγγραφέα χωρίς να του δίνει το δικαίωμα να παρεκκλίνει ασυστόλως από την ιστορία του θέματος που πραγματεύεται. Ο όρος μυθιστόρημα ή κινηματογραφική ταινία, δεν αποτελεί άλλοθι των σεναρίων κινηματογραφικών ή θεατρικών ή συγγραμμάτων, ώστε να μετατρέπουν τα ιστορικά ντοκουμέντα σε ταινίες ή συγγράμματα επιστημονικής φαντασίας και στην προκειμένη περίπτωση προσβλητικά της μνήμης νεκρών.

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία, εκπρόσωποι και μέλη της, δεν μέμφεται τις ερωτικές προτιμήσεις των ανθρώπων και συνεπώς δεν θα εμέμφετο το οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ ή σύγγραμμα το οποίο θα παρουσίαζε τον Αλέξανδρο τον Γ’ ως ομοφυλόφιλο εάν ήτο ιστορικά αποδεδειγμένα ομοφυλόφιλος. Τουναντίον άπασες οι πηγές της ελληνικής γραμματείας οι οποίες αναφέρονται στον βίο και την Πολιτεία του Αλέξανδρου δεν έχουν καταγεγραμμένη όχι κάποια απόδειξη περί της ομοφυλοφιλίας του, αλλά ούτε την παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο.

(Απομνημονεύματα Πτολεμαίου. Αρριανός στον οποίο βασίστηκε και η ιστοριογραφία του Ντρόιζε. Πλούταρχος. Διόδωρος Σικελιώτης. Κούρτιος Ρούφος. Ιουστίνος και πλείστοι άλλοι).

Μετά τα ανωτέρω εκτιμάμε ότι μια δική σας θεσμική παρέμβαση στην εταιρεία NETFLIX θα ήταν ωφέλιμη για το περί δικαίου αίσθημα εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων Ελλήνων πολιτών και φυσικά αναμένουμε μία κάθετα αρνητική δημόσια θέση σας για το εν λόγω ανιστόρητο ντοκιμαντέρ άπαντες οι προσβεβλημένοι Έλληνες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος κι όχι μόνο οι της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας.

Με τιμή

Για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου-Ιερουργός

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης (6977225644) llbillis@hotmail.gr

Οι θρησκευτικοί λειτουργοί:

Παρμενίδης Ιωάννης Μπουσίου (6977860906) parmenidis12@yahoo.gr

Κωνσταντίνος Β. Σαμπράκος (6945724170) samprakos@gmail.com

Εσωτερική διανομή και κοινοποιήσεις προς ανάρτηση από τους Ιερουργούς των ακόλουθων Περιφερειών:

α) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (Μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

β) ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ

γ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ

δ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

ε) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ζ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

η) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

θ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ι) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

κ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

λ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.