ΦΑΛΛΗΦΟΡΙΑ 2018

Για 5η συνεχή χρονιά, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ένας βακχευτικός διονυσιακός θίασος από μαινάδες, σειληνούς, σατύρους, γλεντοκόπους και βαυβώγριες ζωντάνεψε συμπαρασύροντας εκατοντάδες περαστικούς στην ευφορία και τη διονυσιακή μέθεξη, τη χαρά της αναγέννησης και το καλωσόρισμα της Άνοιξης! Μια ευωχιακή εορτή, γεμάτη φαλλικούς συμβολισμούς, κωμαστικούς χορούς, μεταμόρφωση, σκωπτικά δρώμενα που γέννησαν την κωμωδία, αλλά και έμπλεο οίνο από τους σταφυλοχυμούς του Διονύσου!

Τα Φαλληφόρια βασίζονται σε πολυετή έρευνα του πολιτισμιολόγου Παρμενίδη Ιω. Μπουσίου και στην εφαρμογή τους αγγίζουν την πειραματική αρχαιολογία, με πρωτότυπα Προσωπεία δια χειρός Εξηκία Τριβουλίδη. Χορογραφίες Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα, Ομάδα Τέχνης & Χορού ΑΤΡΑΠΟΣ.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΑΘΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΞΕΝΑ ΠΑΘΗ, ΣΤΑΜΑΤΟΥΜΕ, ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΑΙΣΧΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΛΥΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ  “ΠΕΡΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.