Ιδεολογικός ανθελληνισμός και Επίδαυρος

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία θεωρεί πως οι πρόσφατες παραστάσεις του Ιππολύτου του Ευριπίδη και Σφήκες του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο αποτελούν ακραία δείγματα ιδεολογικού ανθελληνισμού.

Είναι φύσει αδύνατο, μορφωμένες γυναίκες, όπως η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελληνικού ( ; ) Φεστιβάλ κ. Κατερίνα Ευαγγελάτου, απόφοιτος του φιλοσοφικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, απόφοιτος μεταπτυχιακού στην σκηνοθεσία θεάτρου με υποτροφία από το ίδρυμα Ωνάσση και με βραβεύσεις και έπαθλα για την σκηνοθετική της δράση, όπως και η κ. Λένα Κιτσοπούλου, βραβευμένη και αναγνωρισμένη (με παραστάσεις στο ίδρυμα Ωνάσση) συγγραφέας και σκηνοθέτης, αμφότερες να αδυνατούν να κατανοήσουν πότε σταματάει η καλλιτεχνική άδεια του δημιουργού και ξεκινά η διαστρέβλωση των έργων, ούτε να αδυνατούν να κατανοήσουν την σημασία στην ελληνική και παγκόσμια τέχνη των έργων αυτών, ούτε προπαντός να μην έχουν καμία συνείδηση για την σημασία της διαμόρφωσης της ταυτότητας και του πολιτισμού των Ελλήνων που είχαν και έχουν αυτά τα έργα αμφότερα, τόσο στην αντίληψη του τι εστί ευσέβεια απέναντι στα θεία και του ιερού των οικογενειακών θεσμών (Ιππόλυτος), όσο και στην σχέση μεταξύ ηθικού και νομικά επιτρεπτού (Σφήκες).

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία θεωρεί πως έχουμε να κάνουμε με νοήμονες, ώριμες και συγκροτημένες γυναίκες που έχουν πλήρη συνείδηση των πράξεων τους, βάση του προαναφερθέντος ακαδημαϊκού και επαγγελματικού ιστορικού. Όντας και οι δύο γυναίκες καταξιωμένες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, δίχως ανάγκη να αποδείξουν κάτι, ήδη ευρύτερα γνωστές στο κοινό, χωρίς ανάγκη επιπλέον προβολής για οικονομικούς ή άλλους λόγους.

Επομένως, το ανοσιούργημα που διαπράχθηκε εις βάρος του Ευριπίδη και του Αριστοφάνη είναι απολύτως συνειδητό. Ως εκ τούτου, μόνο ως πράξεις ιδεολογικού ανθελληνισμού μπορούν να νοηθούν. Ως απόδειξη, η λεκτική βιοπραγία της κ. Κιτσοπούλου εις βάρος των θεατών στην Επίδαυρο, αποτέλεσμα της πλήρης απουσίας επιχειρημάτων για το ανοσιούργημα το οποίο και παρουσίασε.

Επιπλέον, δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε και το πλήθος των ηθοποιών και των υπολοίπων συντελεστών των παραστάσεων αυτών, οι οποίοι μετείχαν σε αυτή την παράσταση, χωρίς κανένα όνειδος και με πλήρη απουσία συνειδήσεως, όπως και των αυτόκλητων υπερασπιστών τους, και το επιχείρημα πως απλά εκτελούσαν εντολές δεν στοιχειοθείται επ’ ουδενί, καθώς δεν υποχρεώθηκε κανείς να μετέχει στην παράσταση. Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες είναι συνυπεύθυνοι.

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία καλεί όλους τους Έλληνες που δυσφορούν από την παρουσίαση συγκεκριμένων παραστάσεων να ορθώσουν την φωνή τους και να εκφράσουν χωρίς αναστολές την γνώμη τους, μη φοβούμενοι τυχόν λάσπη εναντίον τους, διότι το δίκαιο και η αλήθεια είναι με το μέρος μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.