Ο νεοπαγανιστικός “Hellenismos”

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία καταδικάζει την δημιουργία της νεοπαγανιστικής θρησκείας με την ψευδεπίγραφη και εσκεμμένως παραπλανητική ονομασία Hellenismos” με την οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία επισημαίνει πως οι εμπνευστές και ιερείς της εν λόγω θρησκείας δεν αντιπροσωπεύουν κάποια προσπάθεια αναβιώσεως της πραγματικής Ελληνικής θρησκείας, αλλά χρησιμοποιούν την αίγλη της ίδιας της θρησκείας μας και του ελληνισμού γενικότερα, υιοθετώντας επιδερμικά ορισμένα στοιχεία της. Οι απόψεις τους δε αποτελούν στις περισσότερες περιπτώσεις ένα μείγμα θεοσοφικών, εσωτεριστικών και γενικότερων νεοπαγανιστικών αντιλήψεων, διαστρεβλώνοντας ουσιαστικά την ελληνική θρησκεία. Οι περισσότεροι δε, δεν γνωρίζουν καν Ελληνικά, ή εάν γνωρίζουν, δείχνουν σαν να μην κατέχουν την πραγματική ελληνική θεολογία.

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία θεωρεί πως οι εν λόγω ανθρώποι εμπαίζουν τα ιερά και όσια της θρησκείας μας και γ’αυτό τον λόγο, ανεξαρτήτως της αιτίας που τους ωθούν στις πράξεις αυτές, η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία θεωρεί πως η συμπεριφορά τους αυτή συνιστά πράξη ιδεολογικού ανθελληνισμού.

3 σκέψεις σχετικά με το “Ο νεοπαγανιστικός “Hellenismos”

  1. Απολλώνιος Παπαγιαννάκης Σχολιάστε

    Ότι θα υπάρξουν κατά καιρούς άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να ε μαυρίσουν την αρχαία ελληνική θρησκεία αυτό είναι σίγουρο, εμένα προσωπικά είμαι ευχαριστημένος μετά από τόσα χρόνια που καταφέραμε να την νομιμοποιήσουμε την αρχαία ελληνική θρησκεία αν και όρος θρησκεία δεν θα πρεπε να είναι μέσα καθόλου

  2. Δρ. Λεωνίδας Μπίλλης Σχολιάστε

    Πολύ καλή απάντηση. Δεν έχουν καμία σχέση με την πατρώα λατρεία. Οι απόψεις τους δεν είναι μόνο ένα μείγμα θεοσοφικών, εσωτεριστικών και γενικότερων νεοπαγανιστικών αντιλήψεων, αλλά δείχνουν τρικυμία σύγχυσης εν κρανίω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.