ΟΜΑΔΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ “Φαινόμενο” Σώρρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: “Φαινόμενο” Σώρρα και διατυπώσεις  δημοσιογράφων.

Με σεβασμό στο πρόσωπο και τα πιστεύω του κάθε Έλληνα πολίτη και με αφορμή την  «καφενειακή» αδόκιμη και αδαή προσέγγιση της Ελληνικής Πατρώας Παράδοσης από την «κίνηση Αρτέμη Σώρρα» , οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε σε συμπολίτες μας και κοινωνικά δίκτυα τον προβληματισμό μας.

Στόχος μας είναι να απαλείψουμε κάθε τυχούσα υποψία για σχέση ή ταύτιση της Ιδεολογικής και Εθνικής μας προσπάθειας περί επαναφοράς της πατρώας ελληνικής παράδοσης (Ομάδα Εθνικών Λακωνίας) με τις όποιες θεολογικές απόψεις / δράσεις του κινήματος Αρτέμη Σώρρα.

Επίσης να επισημάνουμε με κάθε τρόπο σε  δημοσιογράφους, να προσεγγίζουν το θέμα των «δωδεκαθεϊστών» όπως μας αποκαλούν, με τον ανάλογο τρόπο και σεβασμό που αρμόζει στην παράδοση, στην ιστορία και εν τοιαύτη περίπτωση στις θεολογικές επιλογές κάθε ανθρώπου.

Συγκεκριμένα:

Η Ομάδα Εθνικών Λακωνίας δεν έχει δικαίωμα να κρίνει πρακτικές και λειτουργίες ενσωμάτωσης μελών μέσω όρκων (αν δεν κάνουμε λάθος οι οπαδοί του κινήματος Σώρρα ορκίζονται στον Δία) αλλά έχει την υποχρέωση να προβάλει την μεγάλη της διαφωνία με αυτές τις πρακτικές για δυο λόγους:

α)διότι μέσα από την φιλοσοφική προσέγγιση της Ελληνικής παράδοσής μας  οι ανθρώπινες πράξεις δεν μπορούν να επηρεάσουν το Θείο και

 

β) διότι η ενσωμάτωση ή μη, μελών σε μια ιδεολογική κίνηση έχει να κάνει μονό με κοινή ταύτιση  κανόνων ορισμών και στόχων.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην  ανάπτυξη θεολογικών θεωριών και προσεγγίσεων που δεν έχουν βάση και θεμελίωση τις γραφές της παράδοσης μας. Η ανάπτυξη θωριών περί 13ουθεού, εξωγενών ελεύσεων, ολύμπιων κλπ., έχουν να κάνουν ενδεχομένως με περιεχόμενο τηλεοπτικών εκπομπών αναζήτησης και μυστηρίου.

Η Ομάδα Εθνικών Λακωνίας θεωρεί κάθε άτομο ξεχωριστό , μοναδικό και ικανό για να συνθέσει το πορτρέτο της κάθε κοινωνίας. Έτσι ο ανάπηρος είναι η πηγή ψυχικής δύναμης και θέλησης για ζωή και δημιουργικότητα, δεν είναι το απόπαιδο της κοινωνίας. Άλλωστε ο θεός των τεχνών είναι ο Ήφαιστος….κουτσός. Αποστάσεις λοιπόν και από τις επίμαχες  δηλώσεις για τους αναπήρους.

Τέλος σε κάθε δραστηριότητα συμμετέχουν δυο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, οι ιδεολόγοι και οι συμφεροντολόγοι. Αυτοί δηλαδή που υπηρετούν τις ιδέες τους και αυτοί που υπηρετούν τους στόχους τους μέσω των ιδεών (των αλλων) ακόμη και αν δεν τις πιστεύουν.

Η Ομάδα Εθνικών Λακωνίας αλλά και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας δεν έχουμε κανένα ίδιον όφελος παρά μόνο την ηθική απόλαυση προσέγγισης της Ελληνικής πατρώας παράδοσης με στόχο την καλλιέργεια των Αρετών και ιδεών όπως αυτές  χαρακτηρίζουν έναν καλύτερο «Έλληνα Άνθρωπο». Με αυτό τον τρόπο ας ξεχωρίσουμε τουλάχιστον σε πρώτη φάση  τους ιδεολόγους από τους συμφεροντολόγους

Ας γίνει κατανοητό ότι όταν ένας καλλιεργήσει την γη και αποτύχει για αυτό ίσως να μη φέρει ευθύνη ούτε η γη αλλά ούτε και η τάξη των αγροτών και αυτό γιατί πολύ απλά αυτός που καλλιεργούσε μπορεί να μην ήταν αγρότης.

Κάθε αναφορά λοιπόν από τους συμπαθείς κατά τα άλλα δημοσιογράφους για τους «δωδεκαθεϊστές» ας γίνεται με τον προσήκοντα αξιοπρεπή τρόπο και το ανάλογο ύφος.

Με σεβασμό στα πιστεύω και στις ιδέες κάθε ανθρώπου.

Για την Ομάδα Εθνικών Λακωνίας

 

Χιώτης N. Κυριάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.