ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ

(ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.)

Αριθμός Δικαστικής Αποφάσεως 1290/2006

Δομοκού και Ζαχία 1, Αθήναι TK. 10445

Αρμόδιος συντάκτης: Ο Εντεταλμένος Δημοσίων Σχέσεων Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Αθήναι 27/3/2017

Αρ. πρωτ.: 100/117

Τηλ.: 2155256740

www.ellinais.gr

Ηλεκτρονική δ/νση:

ellinais2014@gmail.com

ΘΕΜΑ: Περί  ‘’Ελλαδεμπόρων’’

Κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλο και κάποιοι αδαείς και συνεπώς καχύποπτοι σχολιαστές (η άγνοια είναι σύμβουλος της καχυποψίας) άλλοτε με ψευδώνυμα κι άλλοτε (προς τιμή τους) με πλήρη ονοματεπώνυμα, χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό “Ελλαδέμποροι”, “Ελλαδέμπορος” κι άλλα παράγωγα της λέξης,  για να  θίξουν και να στηλιτεύσουν  Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία, Εκδοτικούς οίκους και Συγγραφείς, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την προβολή και διάδοση ελληνοκεντρικών θεμάτων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νεοελλήνων στην πατρώα παράδοσή τους και στα αδιαμφισβήτητα οφέλη που προκύπτουν απ` αυτήν.

Το μήλον της έριδος για τους εν λόγω κακεντρεχείς σχολιαστές είναι το γεγονός ότι οι προαναφερόμενοι φορείς ζητούν οικονομικές συνδρομές (συμβολικού συνήθως αντιτίμου) από τα μέλη και τους ενδιαφερόμενους που συμμετέχουν στις επιμορφωτικές εκδηλώσεις τους (ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, έκδοση περιοδικών ή βιβλίων).

Πρωτίστως διασαφηνίζεται, ότι δια της παρούσας ανακοίνωσης, το ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ (ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ) δεν σκοπεύει βεβαίως να συνηγορήσει υπέρ των κατά τα άλλα ομοϊδεατών και πολλάκις φίλων προσκείμενων φορέων ή ομιλητών και συγγραφέων, που υβρίζονται σαν ‘’Ελλαδέμπορες’’, διότι ούτε εκπροσωπεί κανέναν εξ αυτών, ούτε έχει ανάλογη εντολή καθ` ην στιγμή άπαντες οι θιγόμενοι Φορείς ή Φυσικά Πρόσωπα, δύνανται να απαντήσουν οι ίδιοι στους λασπολόγους.

Δια της παρούσας ανακοίνωσης το “Ελλαδέμπορο” ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ παραθέτει στους κακεντρεχείς “κριτές” την ακόλουθη απάντηση άνευ περαιτέρω ενασχολήσεως.

1. Ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ (Έσοδα από συνδρομές ή δωρεές, αντίτιμο για την παρακολούθηση διαλέξεων και σεμιναρίων, σε συσχετισμό με τα έξοδα ενοικίου, κοινοχρήστων, ρεύματος, νερού, βλαβών υλικοτεχνικού εξοπλισμού και λοιπών ασταθμήτων που συνήθως είναι περισσότερα από τα σταθμητά), ανακοινώνεται στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των μελών και υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ.

2. Τα θεσμικά όργανα του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ δεν πρόκειται να απολογηθούν σε κανέναν κακόπιστο δημοσιεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ποσά του εν λόγω ετήσιου απολογισμού, όχι διότι είναι απόρρητα, αλλά διότι ο καχύποπτος παραμένει καχύποπτος ένεκα συμπλέγματος που εδράζει στην παιδική του ηλικία, ακόμη κι αν του αναθέσεις τη διαχείριση ενός ταμείου απ` αυτά που χαρακτηρίζει “Ελλαδεμπορικά”. Το δε κοινωνικοοικονομικό του προφίλ σκιαγραφεί άτομο που συνήθως δεν σχετίζεται με την αγορά, αγνοεί τους κανόνες της και συνειρμικά δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι και η σκόνη που θα κατακαθίσει στο πάτωμα ύστερα από μία μάζωξη ανθρώπων σε μια αίθουσα ομιλιών απαιτεί κάποια δαπάνη για να καθαριστεί, πόσο μάλλον να αναλογιστεί ότι και τα όποια εδέσματα που προσφέρονται στους συμμετέχοντες μιας εκδήλωσης είναι συνήθως ιδίας δαπάνης κάποιων “ευκατάστατων” μελών του Σωματείου, μιας και οι συνδρομές και το εισιτήριο των τεσσάρων ευρώ κατ` άτομο, ουδέποτε επαρκούν για την κάλυψή τους.

3. Συνιστάται λίγη περισσότερη προσοχή στους εκ του προχείρου και αυθορμήτου χαρακτηρισμούς των “επίδοξων κριτών” του Σωματείου, τους οποίους θα καλούσαμε σε μια ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να αναλάβουν εκ των έσω οργανωτικές αρμοδιότητες (εσόδων-εξόδων) και να αντιληφθούν τι σημαίνει να συντηρείς οικονομικά έναν φορέα σαν το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ εν έτη μετά χριστιανικής χρονολόγησης… και δη τα χρόνια της κρίσης που διανύουμε.

Τέλος και παρεμπιπτόντως της παρούσας επιστολής ευχαριστούμε ιδιαιτέρως:

α) Τους ομιλητές που ουδέποτε έχουν αιτηθεί αμοιβή για τις διαλέξεις και τα σεμινάρια τα οποία έχουν πραγματοποιήσει στον χώρο του ΕΛΗΝ.Α.Ι.Σ, και για τις σημειώσεις που ενίοτε με δική τους δαπάνη έχουν διανείμει στο κοινό. (Και μη προτρέξει η κουτοπόνηρη σκέψη ότι διαφημίζονται, διότι οι περισσότεροι είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά και επιστημονικά και δεν έχουν ανάγκη συμπλήρωσης του βιογραφικού τους από τις δωρεάν ομιλίες τους οπουδήποτε κι αν τις διεξάγουν).

β) Τις κυρίες, κυρίους που αποτελούν το συνεργείο του Πολιτιστικού διαδικτυακού καναλιού ΦΡΥΚΤΟΡΙΕΣ οι οποίοι ουδέποτε έχουν αιτηθεί χρήματα για τις λήψεις τις οποίες έχουν πραγματοποιήσει με τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό και τις δαπάνες καυσίμων και για τις μεταβάσεις τους οπουδήποτε κι αν εκλήθησαν.

γ) Τις κυρίες, κυρίους μέλη και φίλους του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ οι οποίοι ενίοτε έχουν καταβάλει περισσότερα από το συμβολικό ποσό της ετήσιας συνδρομής τους προκειμένου να καλύψουν τις συνδρομές των αμελών μελών ή των μη εχόντων μελών.

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γραμματέας

Γεώργιος Ταρναράς (Πεισίστρατος)                                                 Ευάγγελος Βωβούσης

1 σκέψη σχετικά μέ το “ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΩΝ

  1. Βαρβάρα -Φοιβη Συράκου Σχολιάστε

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΛΟΦΘΟΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ …….ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΚΙΕΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.