ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Δρ. ΑΝΝΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Άρθρο του Ιω. Παρμενίδη Μπουσίου

Είχαμε την τύχη πέρυσι να παρακολουθήσουμε ένα αντίστοιχο βίντεο φιλοσοφικής αναλύσεως του Πλάτωνος από την Δρ. Επιστημών της Αγωγής Άννα Μαρκοπούλου, πραγματικά μας εξέπληξε με την ακαδημαϊκή τεκμηρίωση της, την λεπτομερή και πολύπλευρη ανάλυση, την εσωτερική οπτική των κειμένων.

Όταν ήρθε προσκεκλημένη στο χώρο μας γνωρίσαμε εκτός των προαναφερομένων και έναν άνθρωπο ευγενικό χαμογελαστό μία εξαίσια ψυχή, σπάνιος συνδυασμός, σας προκαλώ να δείτε το πρώτο της μάθημα για να διακρίνεται και εσείς των λόγων μας το αληθές..

Τα μαθήματα αυτά του Συμποσίου του Πλάτωνος (β΄κύκλος) ξεκινούν και πάλι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην όμορφη αίθουσα του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. Δομοκού και Ζαχία 1, πλησίον του σταθμού Αττική του ηλεκτρικού αλλά και πολύ κοντά επίσης στο Μετρό στάση σταθμού τραίνων Λαρίσης.

Υπάρχει και μία μικρή αλλά απαραίτητη συνδρομή εισόδου των 4 ευρώ..τα οποία προορίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ για την συντήρηση του χώρου. Θα πει κάποιος μα να πληρώσουμε για μάθημα φιλοσοφίας; και απαντούμε, αφενός είναι πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΟ ένας τόσο ωραίος χώρος να συντηρηθεί αφετέρου δε προσφέρουμε εκτός του σπουδαίου μαθήματος και καφέ και γλυκό σε όλους τους παρεβρισκομένους, το τερπόν μετα του ωφελίμου λοιπόν.

Και κάτι τελευταίο και σημαντικό, ΔΕΝ αποκλείουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ την γνώση αυτή, εφόσον μας κάνουν την υψίστη τιμή οι ΦΡΥΚΤΩΡΊΕΣ, αφιλοκερδώς ΠΑΝΤΑ, να τεκμηριώνουν σε βίντεο όλες τις ομιλίες οι οποίες και διανέμονται από το κανάλι τους στο youtube ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε ΟΛΟΙ να δείτε ήδη τον α΄κύκλο
Κάποιος μπορεί να σκεφτεί, αφού διαμοιράζονται ΔΩΡΕΑΝ τελικά γιατί να έρθω στο χώρο; ΝΑΙ από κοντά είναι προτιμότερο για δύο λόγους ΠΡΏΤΟΝ είναι σημαντικό και ΕΛΛΗΝΙΚΟ να βρισκόμαστε εκ του σύνεγγυς οι ΕΛΛΗΝΕΣ, ας μη ξεχνάμε ότι τον σπουδαίο πολιτισμό μας τον αναπτύξαμε στις αγορές με προσωπική επαφή και ανταλλαγή ιδεών, ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί αυτό να το αντικαταστήσει και ΔΕΥΤΕΡΟΝ όταν παρακολουθείς έναν φιλοσοφικό υψιπετή στοχασμό από τον ομιλητή απευθείας, Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ από το να ανοίξεις απλά το διαδίκτυο και να ακούσεις έναν λόγο. Επίσης, στο τέλος του μαθήματος, διεξάγεται ένας πολύ γόνιμος διάλογος όπου η Δρ. Μαρκοπούλου απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και λύνει τις πιθανές απορίες που προκύπτουν από την εξέταση του φιλοσοφικού εκάστοτε κειμένου και αυτό φυσικά δεν καταγράφεται αλλά αποτελεί σημαντικό ΠΡΟΝΟΜΙΟ για όσους συμμετέχουν δια ζώσης.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

Ο Παρμενίδης-Ιωάννης Μπουσίου κοινοποίησε ένα σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=eTgaeR8K2L8

1 σκέψη σχετικά μέ το “ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Δρ. ΑΝΝΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Άρθρο του Ιω. Παρμενίδη Μπουσίου

  1. ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σχολιάστε

    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ “ΕΡΓΟ” ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.