ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

 

Με αφορμή τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κο Σώρρα και τους οπαδούς του θα ήθελα να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις:

Ο κος Σώρρας έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως η προέλευση των χρημάτων που ισχυρίζεται πως έχει; διαχειρίζεται; προέρχονται από πώληση “Απολλώνιας”τεχνολογίας στους αμερικανούς υπαινισσόμενος πως ο Απόλλων και οι άλλοι θεοί είναι κάποια φυλή εξωγηίνων που σε δεδομένη στιγμή επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας και οι άνθρωποι της εποχής τους εξέλαβαν ως θεούς.

Παλαιό το κόλπο κε Σώρρα. Οι παλαιότεροι έχουμε δεί το “έργο” πολλές φορές. Άρχισε την δεκαετία του εβδομήντα με επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “Star trek”, όπου εμφανίζεται ο Απόλλων ως εξωγήινος, με τα βιβλία και τις κινηματογραφικές προβολές του Έριχ φον Νταίνικεν καθώς και με πολλά ντοκιμαντέρ των μιμητών και ακολούθων του. Περί τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα άρχισε και η ντόπια παραγωγή με βιβλία και ομιλίες ανθρώπων που ισχυρίζονταν πως ελάμβαναν σήματα και μηνύματα από τους εξωγήινους “θεούς”! Κυκλοφορεί ακόμη και βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας του ισχυρίζεται πως έχοντας αποκωδικοποιήσει το “ΟΡΓΑΝΟΝ” του Αριστοτέλους ανεκάλυψε πως αυτό περιγράφει διαστημόπλοιο…και ο Αριστοτέλης ήλθε από άλλον πλανήτη! Στους απαίδευτους και αδαείς λάτρεις μυστηρίων όλα αυτά πουλάνε. Άλλο που δεν θέλουν οι τυραννίσκοι να πιστέψουμε πως οι θεοί δεν είναι πραγματικοί θεοί αλλά προϊόντα αφελούς φαντασίας και ότι ο πραγματικός θεός είναι αυτός που λατρεύουν εκείνοι.

Καλό είναι όταν μελετούμε αρχαία κείμενα να προσπαθούμε να τα εξηγήσουμε με το πνεύμα της εποχής που εγράφησαν και όχι με ότι σήμερα μπορεί να εξηγήσει η τεχνολογία. Αυτά τα κείμενα έχουν νοήματα και προεκτάσεις που πολλοί από εμάς σήμερα όχι μόνον δεν φαντάζονται αλλά και δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να επεξεργασθούν. Εξηγήσεις του τύπου “οι θεοί δεν είναι παρά “εξωγήινοι” ή “δυνάμεις της φύσεως” και πολύ περισσότερο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα γενετικών πειραμάτων ή άποικοι από άλλους κόσμους εξυπηρετούν την καθεστηκυία τάξη.

Τέλος θα ήθελα να ερωτήσω κάθε σκεπτόμενο…- Πιστεύετε πως οι πρόγονοί μας νόμιζαν πως κάποιος καθόταν στην κορυφή του Ολύμπου και όποτε δεν ήταν στα καλά του πέταγε κεραυνούς; – Ο Όλυμπος είναι πραγματικά το όρος που βλέπουμε ή κατάσταση συνειδήσεως; (δεν υπονοώ πως δεν είναι ιερός τόπος). Αν μελετήσουμε τα κείμενα (και έχουμε αρκετά) θα οδηγηθούμε στα σωστά συμπεράσματα και δεν θα είμαστε θύματα του οποιουδήποτε που είτε προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει είτε να μας εκμεταλευτεί οικονομικά υποδουλώνοντας μας νοητικά.

Β. Σαφφής (Ιάμβλιχος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.